fbpx
Економіка

Медведєв: «ЄДІ потрібно не відміняти, а вдосконалювати»

Російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв заявив, що Єдиний державний іспит ніхто не збирається скасовувати, але при цьому буде продовжена робота з його подальшого вдосконалення. Він також закликав не звалювати всі недоліки й огріхи, що виникають при здачі ЄДІ, на міністерство освіти.

«Я вважаю, що систему єдиного держіспиту треба вдосконалювати», – заявив Дмитро Медведєв у понеділок на зустрічі з учасниками північнокавказького молодіжного форуму «Машук-2013» і додав, що «Проблема ЄДІ – це не тільки проблема того, що робить міністр освіти Ліванов або проблема технічного обліку. Всім цим треба займатися, але ж це і проблема ставлення самих абітурієнтів, випускників шкіл до того, ким вони хочуть бути і чого вони хочуть. Тому, я вважаю, що всім треба задуматись. А сама по собі система працює і буде працювати».

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

За словами глави уряду, в інших країнах навіть неможливо уявити, що під час тестування хтось буде списувати або застосовувати спеціальні технічні засоби для успішної здачі іспиту. І за кордоном інше ставлення до навчання, там учням потрібні не бали, а знання, які в майбутньому можна буде конвертувати в роботу і гроші.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Раніше в понеділок стало відомо, що комітет Держдуми з освіти, очолюваний представником фракції КПРФ Олегом Смоліним, підготував поправки, які передбачають відмову від обов’язкової здачі ЄДІ.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: