fbpx
Право

Навальний вважає, що Собянін не має права брати участь у виборах мера Москви

Кандидат у мери Москви Олексій Навальний не втомлюється знаходити все нові і нові перешкоди для здійснення передвиборної кампанії свого найближчого опонента Сергія Собяніна. Якщо раніше Навальний звинувачував Собяніна в незаконній приватизації елітного житла, то тепер опозиціонер заявив, що Собянін зовсім не має права брати участь у виборах, оскільки не має на це санкції президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Олексій Навальний посилається на закон «Про основні гарантії виборчих прав». Відповідно до даного закону, глава регіону, що достроково покинув свій пост, має право взяти участь у виборах на цю ж посаду тільки за згодою президента. Те ж саме говорить і Виборчий кодекс Москви.

«Президент РФ – посадова особа, він не може усно погоджуватися», – написав Навальний у своєму блозі, зазначивши, що відповідного письмового документа за підписом Володимира Путіна у Сергія Собяніна ще немає. Якщо московський Виборчком не надасть офіційний документ про згоду Путіна на участь у мерських виборах Сергія Собяніна, Навальний має намір подати позов з вимогою відсторонити свого конкурента від участі в передвиборній гонці.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: