fbpx
Політика

Створення ЗВТ України з Ізраїлем відкладається через роботу над асоціацією з ЄС – Фаїна Кіршенбаум

  Україна відклала питання підписання договору про зону вільної торгівлі з Ізраїлем зважаючи пріоритетність підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, повідомила заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум.

"Я розумію, що з ізраїльського боку ми закінчили свою роботу (для створення зони вільної торгівлі з Україною – ІФ). Але оскільки Україна сьогодні дуже зайнята підписанням договору з ЄС про асоціацію, то це займає у неї основний час, і питання створення зони вільної торгівлі з Ізраїлем відсунулося на другий план", – сказала заступник глави МВС Ізраїлю на прес-конференції в Києві в понеділок.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За її словами, Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС і до кінця року буде вирішено питання створення зони вільної торгівлі з Ізраїлем.

"Створення зони вільної торгівлі сприятиме збільшенню експорту української продукції до Ізраїлю. Крім того, ізраїльські бізнесмени зацікавлені інвестувати в Україну", – підкреслила вона.

За словами Ф.Кіршенбаум, Ізраїль є експортером високих технологій і знань в інші країни, і в цьому контексті зацікавлений розвивати відносини з Україною в цій сфері.

"Ізраїль зі свого боку поставив держгарантії на такий вид співпраці, і ми всі чекаємо в даний момент зворотних заходів з боку України в наданні цих гарантій", – сказала заступник глави МВС Ізраїлю.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Крім того, вона повідомила, що Ізраїль зацікавлений у підписанні договору з Україною щодо обміну робочою силою.

"Ми зацікавлені підписати двосторонній договір між Україною та Ізраїлем в області обміну робочими", – повідомила Ф.Кіршенбаум, додавши, що ізраїльська сторона дуже потребує додаткової робочої сили в сфері сільського господарства, домашньої медицини, та в будівництві.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: