fbpx
Політика

Для вирішення питання виборів у Києві необхідно блокувати парламент, а не Київраду – Ляшко

 Позафракційний депутат Верховної Ради України Олег Ляшко заявив, що для того, щоб домогтися проведення виборів у Києві, необхідно блокувати не міську раду, а парламент, оскільки саме він приймає відповідне рішення.

За його словами, поки незаконна Київрада продовжує свою вакханалію, Яценюк зі своїми товаришами лізе через вікно, щоб боротися з нею. Як вважає Ляшко, це не можна назвати справжньою боротьбою проти режиму регіоналів.

Він також нагадав, що саме на опозиції лежить вина за те, що в Києві так і не були проведені вибори. Ляшко підкреслив, що опозиція зрадила Київ, коли 2 квітня провалила за домовленістю голосування за вибори мера столиці.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Нагадаю, за відповідну постанову не вистачило, а насправді спеціально не додали 17 голосів. Не проголосували 8 членів фракції «Батьківщина», 1 – від «УДАРу» і 10 позафракційних», – написав Ляшко в Facebook.

При цьому сам Ляшко голосував, оскільки вважає, що вибори Києву вкрай необхідні.

Також він звернув увагу і на те, що з 79 депутатів, які сьогодні були присутні на засіданні Київради, 17 стали депутатами за списками «Батьківщини».

«Тому регіонали повинні дякувати «справжній опозиції» за те, що мають більшість у Київраді. У Верховній Раді – те ж саме», – додав Ляшко.

Читайте також: