fbpx
Суспільство

Відкриття пам’ятника Висоцькому в Харкові відвідає його син

  У Харків на відкриття меморіального комплексу "Вертикаль", у який входить пам’ятник легендарному поетові, виконавцеві і акторові Володимиру Висоцькому, приїде його син Микита Висоцький, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"Меморіальний комплекс "Вертикаль", що включає пам’ятник Володимиру Висоцькому, буде відкрито 21 серпня, напередодні Дня міста. В урочистому відкритті комплексу візьме участь син актора і співака Микита Висоцький. Початок церемонії відкриття – о 17:00", – йдеться в повідомленні прес-служби.

У меморіальний комплекс входять пам’ятник В.Висоцькому та скалодром, який буде використовуватися спорстменами для тренувань і проведення змагань різного рівня. Своєю назвою "Вертикаль" комплекс зобов’язаний однойменному фільму, в якому В.Висоцький зіграв одну з головних ролей.

Читайте також:  У Карпатах чоловік впіймав двох гадюк (ВІДЕО)

Комплекс розташований біля Палацу спорту, в якому В.Висоцький виступав у травні 1979 р. У травні 2006-го року біля Палацу спорту був встановлений пам’ятний знак. Встановити пам’ятник  планувалося до 70-річчя В. Висоцького, в січні 2008-го, проте пам’ятник не був встановлений через відсутність фінансування.

У липні 2011 року міський голова Харкова Геннадій Кернес пообіцяв, що пам’ятник В.Висоцькому буде встановлений. У липні 2012 року на конкурсі був обраний кращий ескіз-ідея пам’ятника – робота харків’ян Віктора Лівшиця та Олександра Демченка, які запропонували встановити скульптуру В.Висоцького з гітарою на тлі зім’ятого листа, на якому будуть вірші, можливо, написані почерком поета. На аркуші також зображена дружина поета Марина Владі і місце його роботи – знаменитий театр на Таганці. Передбачається, що пам’ятник буде виконаний з бронзи.

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

Скалодром у формі арки буде розташований на невеликій відстані за пам’ятником В.Висоцькому і буде виглядати як свого роду обрамлення монумента.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: