fbpx
Право

Державне бюро розслідувань: ВР розгляне законопроект під час третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання

Чи буде в Україні створено Державне бюро розслідувань? Це питання залишається відкритим, а важливості йому додає новий Кримінально-процесуальний кодекс, на підставі якого в Україні працює сьогодні система досудового розслідування. Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності запропонує парламентаріям під час третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання до розгляду понад 180 законопроектів, а одним з них буде проект закону про Державне бюро розслідувань України.

Нагадаємо, що раніше у Верховній Раді було зареєстровано законопроект № 3042 «Про Державне бюро розслідувань України», метою якого є створення ефективної та дієвої системи досудового розслідування кримінальних правопорушень у державі. Зазначимо, що про Державне бюро розслідувань йдеться і в новому КПК, в «Прикінцевих та перехідних положеннях» цього документа.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Державне бюро розслідувань України, як зазначено в запропонованому проекті закону, буде здійснювати досудове розслідування кримінальних правопорушень, які віднесені до підслідності цього органу чинним в країні кримінально-процесуальним законодавством. Дії Державного бюро розслідувань будуть спрямовані на захист особи, суспільства і держави від кримінальних правопорушень, а проведені досудові розслідування мають бути повними і неупередженими.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Запропонованим народним депутатом України Андрієм Кожем’якіним законопроектом передбачено вимоги до осіб, які претендують на зайняття посад в Державному бюро розслідувань. До таких вимог віднесено, наприклад, наявність вищої юридичної освіти, певні стаж та досвід роботи. Крім того, претендент на роботу у Державному бюро розслідувань повинен буде вільно володіти державною мовою, якою, згідно з чинною Конституцією, є українська.

За матеріалами: ligazakon.ua

Читайте також: