fbpx
Політика

Адвокат Мубарака повідомив, що екс-президента можуть випустити на волю цього тижня

Єгипетський адвокат Фарід ад-Діб, що захищає в суді колишнього президента країни Хосні Мубарака, повідомив у понеділок, що той може бути звільнений з в’язниці найближчим часом, можливо навіть  цього тижня, після того, як з нього знімуть усі звинувачення у справі про корупцію.

За словами адвоката, одне з обвинувачень у корупції, висунуте проти екс-президента раніше, вже знято прокурором. Залишився останній пункт, однак, як вважає Фарід ад-Діб, це лише юридична формальність, яка займе не більше двох днів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, Хосні Мубарака минула влада звинуватила відразу в декількох справах, зокрема, у розкраданні понад 150 мільйонів доларів, виділених на утримання його резиденції. У ході слідства, проведеного ісламістами, було висунуто припущення, що гроші, призначені на ремонт президентських резиденцій, присвоювалися членами сім’ї колишнього президента.

Крім того, за звинуваченням у причетності до загибелі демонстрантів в 2011 році Мубарака засудили до довічного ув’язнення, проте пізніше вирок було скасовано вищими судовими інстанціями. Адвокат Фарід ад-Діб не виключає, що і після звільнення, 85-річного Мубарака може очікувати повторний судовий процес, безпосередньо пов’язаний з подіями дворічної давнини.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Адвокат Мубарака повідомив, що екс-президента можуть випустити на волю цього тижня (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: