fbpx
Спорт

ЧС з легкої атлетики. Збірна Росії лідирує за кількістю золотих медалей

Американські спортсмени, поступившись золотою медаллю в чоловічій естафеті 4×100 метрів, позбулися шансу посісти перше місце на чемпіонаті світу з легкої атлетики, що проходив у ці дні в Москві. У підсумку збірна Росії в неофіційному загальнокомандному заліку лідирує за кількістю золотих медалей.

Всього у російської команди 17 нагород: сім золотих, чотири срібних і шість бронзових. Американська збірна має 25 медалей, але лише шість із них – золоті. Стільки ж золотих медалей у ямайських легкоатлетів. Срібних нагород у американських спортсменів 13, бронзових – 6. Ямайська збірна має дві срібні нагороди та одну бронзову.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Заключний день змагань на московському чемпіонаті світу з легкої атлетики приніс у скарбничку російської збірної срібну медаль у бігу на 800 метрів, яку завоювала Марія Савінова, та бронзову медаль у метанні списа, виграну Марією Абакумовою з результатом 65,09 метри.

"Золото" для російської національної команди завоювали Олександр Іванов, Олена Лашманова, Олександр Меньков, Олена Ісінбаєва, Світлана Школин, Тетяна Лисенко та учасниці жіночої естафети 4х400 м (Юлія Гущина, Тетяна Фірова, Наталія Антюх, Ксенія Рижова, Антоніна Кривошапка).

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

ЧС з легкої атлетики. 18 серпня. Жіноча естафета (відео):

За матеріалами: lenta.ru, rg.ru

Читайте також: