fbpx
Новини світу

У підтоплених районах Далекого Сходу зросла кількість осіб, що прийняли хрещення

За словами предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кирила, останнім часом на Далекому Сході значно збільшилася кількість людей, що офіційно звертаються в християнську віру. Особливо збільшилась кількість обрядів хрещення з початком руйнівного паводку, що обрушився на регіон.

Виступивши із зверненням до пастви після освячення Воскресенського храму на Соловецькому острові, патріарх Кирило сказав: «Посеред тієї водної стихії, яка все руйнує, є водна стихія, яка благодаттю Божою творить, і, долучаючись до цієї водної стихії, люди наші в найважчий час знаходять надію на порятунок». Предстоятель Російської православної церкви подякував усім рятувальникам, які взяли участь у ліквідації наслідків повені, а також закликав віруючих молитися, щоб вода зійшла якомога швидше, і люди змогли повернутися до мирських турбот, до спокійного життя.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Нагадаємо, повінь в далекосхідному регіоні почалося в кінці минулого місяця. Більше всього постраждали жителі Приамур’я, де в результаті різкого підйому води в річках було підтоплено понад 6000 будинків.

Паводок на Далекому Сході (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: