fbpx
Політика

Україна повинна звикати до митних норм Митного союзу – Медведчук

  Україна при виборі асоційованих відносин з Євросоюзом повинна звикати до нових нормативів митного регулювання, умисних дій на те, щоб загальмувати український товар на кордоні з Росією, не було, вважає лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Мені здається, в Україні у нас перекручено розуміють ці дії з боку Росії, і в даному випадку – країн Митного союзу. Тому що є регламенти, є нормативи, і їх треба дотримуватися", – сказав В.Медведчук, відповідаючи на питання "Інтерфаксу".

Те, що відбулося на російсько-українському кордоні лідер руху вважає підтвердженням того, що "до нових правил і нормативів ведення бізнесу та підприємницької діяльності треба звикати".

"Після того як посипалися звинувачення з українського боку, російська митниця дала коментар і роз’яснила, що це нормативи, які діють щодо всіх. Немає сьогодні якоїсь війни або якихось навмисних дій, спрямованих на те, щоб зафіксувати, загальмувати ці вантажі, які йдуть як експорт в бік Росії", – вважає В.Медведчук.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Він нагадав, що керівництво Росії і України домовилося про створення робочої комісії, яка, на думку лідера руху, розставить всі крапки над "i". "Думаю, питання, якщо вони є, надумані або штучні, відпадуть, а реальне життя залишиться. А реальне життя говорить про те, що в майбутньому Україна, яка якщо не піде по шляху вступу до Митного союзу, а підпише угоду про асоціацію з ЄС, повинна розуміти, що МС рано чи пізно введе захисні заходи ", – сказав В.Медведчук.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

За його словами, це необхідна річ для країн Митного союзу. "Все одно доведеться діяти за цими правилами, і краще звикати до цього сьогодні, якщо вже в Україні влада та опозиція об’єдналися в тому, що необхідно йти саме по західному вектору економічної інтеграції", – зауважив В.Медведчук.

Нічого незвичайного в  ситуації, що сталася на кордоні, за його словами, немає, і "потрібно звикати до нових норм роботи, якщо не хочемо бути в Митному союзі". "Я – прихильник Митного союзу, і вважаю, що це необхідно і для економіки, і для її розвитку. А як складеться життя, ми побачимо", – сказав лідер "Українського вибору".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: