fbpx
Новини світу

Геннадій Онищенко: Санітарна ситуація в затоплених районах стабільна

За словами глави Росспоживнагляду Геннадія Онищенка, одним з основних завдань, що стоять перед співробітниками комунальних служб Амурської області, є ретельне хлорування води на водозаборах Благовєщенська «після такого шокового водоприливу».

«У Благовєщенську, начебто, все нормально, але загроза існує, так як місто харчується з річки Амур, води якого різко змінили свою якість та властивості. Частину небезпечних речовин змиває з китайської території. Китай також постраждав від повені, але не повідомляє про захворюваність на своїй території», – підкреслив головний санітарний лікар Росії, додавши, що «ситуацію із захворюваністю треба знати».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Гіперхлорування води проводиться на "Амурському" і "Північному" водозаборах, починаючи з 11 серпня. Геннадій Онищенко наполягає на тому, щоб відповідні заходи проводилися в «посиленому порядку». «Видимі ознаки катастрофи підуть, у нас зміняться мікробний, вірусний пейзажі, що очевидно, адже стрес не тільки для людей, для всієї мікрофлори», – зазначив глава Росспоживнагляду на прес-конференції в столиці Амурської області. За словами головного санітарного лікаря РФ, іншого способу знезаразити мікрофлору на сьогоднішній день, на жаль, не існує.

Щодо ситуації зі спалахом інфекційних захворювань на території Амурської області, то, на думку Геннадія Онищенка, поки регіону це не загрожує. Крім того, головний санітарний лікар Росії не вважає сибірську виразку «страшною хворобою». «Так, сибірська виразка передається людині і протікає важко, але у нас є її методи лікування – антибіотики. Головне – вчасно почати лікування. Епідеміологічна ситуація на підтоплених територіях Приамур’я – стабільна», – запевнив присутніх на брифінгу журналістів глава Росспоживнагляду.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Геннадій Онищенко: Санітарна ситуація в затоплених районах стабільна (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: