fbpx
Політика

“Свобода” збирається знести пам’ятник “угорського шовінізму” у Закарпатті

За словами активіста ВО «Свобода» Олега Куцина, члени націоналістичної партії будуть домагатися демонтажу пам’ятника на честь 1100-річчя переходу угорців через Карпати, встановленого на Верецькому перевалі. «Свободівці» вважають цей меморіал «уособленням угорського шовінізму» і раніше вже намагалися підпалити монумент.

«Розцінюю свої дії (щодо підпалу) на Верецькому перевалі як цілком адекватні. Думаю, так має зробити будь-який українець, якщо на могилах твоїх предків, які воювали за українську державність, нащадки тих людей, які розстрілювали їх, будують неоімперський символ», – заявив Куцин, додавши, що для громадян Угорщини цей пам’ятник символізує межі їх держави, але абсолютно незрозуміло, чому він встановлений не на межі України та Угорщини, а на старому кордоні Угорської імперії.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Голова Товариства угорської культури Закарпаття Міклош Ковач запевнив, що Верецький перевал – це «ідіома в угорській історичній свідомості», і він не несе ніякої образи для України, а будь-яка спроба пошкодити пам’ятник сприймається в Угорщині різко негативно.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: