fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Заворушення в Єгипті. Сьогодні загинули ще 79 осіб

Заворушення в Єгипті, де з середи, 14 серпня, введено режим надзвичайного стану, не вщухають. Сьогодні, 18 серпня, в результаті безладів загинули ще 79 осіб, 549 учасників зіткнень отримали поранення. Ці цифри надані урядом країни, не виключено, що кількість загиблих і постраждалих значно більша. За даними агентства Reuters, всього за останні п’ять днів в Єгипті загинули 830 осіб.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Прихильники зміщеного президента країни Мухаммеда Мурсі скасували кілька акцій в Каїрі, запланованих на сьогодні, однак це не допомогло уникнути людських жертв. Поліція Єгипту почала розслідування щодо 250 членів ісламістського руху «Брати-мусульмани», затриманих у п’ятницю, 16 серпня. Всіх їх підозрюють у вбивствах і тероризмі, звинувачення затриманим поки не пред’явлені. Напередодні співробітники правопорядку в результаті штурму взяли мечеть Аль-Фатх, розташовану в Каїрі, в якій сховалися прихильники «Братів-мусульман».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Сутички в Єгипті тривають з початку липня, коли військові усунули від влади президента Мухаммеда Мурсі і взяли під варту представників «Братів-мусульман». Поліція і армія під час розгону демонстрацій застосовує сльозогінний газ і бойові набої.

Заворушення в Єгипті (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: