fbpx
Спорт

Олімпійські ігри в Сочі. Дискримінації спортсменів не буде – президент МОК

  Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жак Рогге переконаний, що в Сочі в світлі прийняття в Росії закону про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх не буде допущено дискримінації учасників зимових Олімпійських ігор 2014 року.

"МОК отримав запевнення з найвищих урядових установ Росії, що цей закон не буде ущемляти права ні відвідувачів Ігор, ні їх учасників. Ігри повинні бути відкритими для всіх – глядачів, офіційних осіб, журналістів і, звичайно, спортсменів. Запевняю, що МОК всіма силами буде боротися з тими явищами, які загрожують цьому принципу", – наводить Tagesspiegel слова Ж.Рогге.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Президент МОК відзначив також, що і атлетам не слід використовувати Олімпійські ігри в Сочі як платформу для вираження протестів.

Ж.Рогге нагадав про положення номер 50 Олімпійської хартії. У ньому, зокрема, сказано, що "на олімпійських об’єктах, у місцях проведення змагань та інших олімпійських зонах забороняються будь-які демонстрації або пропаганда політичного, релігійного чи расового характеру".

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: