fbpx
Кінотеатри

Назвали переможців Міжнародного кінофестивалю в Локарно

«Золотий леопард» Міжнародного кінофестивалю в Локарно дістався картині іспанського режисера Альберта Серра «Історія моєї смерті», що розповідає про зустріч Казанови і Дракули. За словами автора фільму, він хотів представити глядачам історію «про красу жаху і про жахи краси».

Спеціального призу журі удостоїлася стрічка португальського режисера Хоакіма Пінто «А тепер? Запам’ятай мене». У номінації «Кращий режисер» переміг Хон Сан Су (Південна Корея) – автор картини «Наша Сунхі». Кращою актрисою визнана американка Брі Ларсон, яка виконала головну роль у фільмі Short Term 12, а кращим актором – Фернандо Базіліо (Перу), який зіграв у картині El Mudo.

66-й Міжнародний кінофестиваль Локарно (Швейцарія) проходив з 7 до 17 серпня. До уваги журі під керівництвом філіппінського режисера Лава Діаза було представлено 20 картин. Практично кожна з них удостоїлася призу в одній з номінацій.

Кіноогляд в Локарно – один з найпрестижніших світових фестивалів. Торік його переможцем став фільм «Жінка з нізвідки» французького режисера Жана-Клода Бріссо.

Міжнародний фестиваль у Локарно (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: