Мутко: Закон про заборону пропаганди гомосексуалізму прийнятий відповідно до конвенції ООН

Виступаючи на підсумковій прес-конференції чемпіонату світу з легкої атлетики, що завершився сьогодні в московських «Лужниках», міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що права і свободи гостей та учасників Олімпійських ігор в Сочі не будуть ущемлені, а нещодавно прийнятий в РФ закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх жодним чином не ущемляє інтересів громадян, їх особисте життя.

"Жодним чином даний закон не ущемляє інтересів громадян, зокрема й іноземних – ні спортсменів, ні організаторів, ні вболівальників. От ви 10 днів знаходитеся в Москві, у вас є приклади, що у когось були проблеми, пов’язані з цим законом? У мене немає таких даних. Мені здається, ця проблема трошки надумана", – сказав Мутко. ​​

Міністр спорту підкреслив, що закон, якому приділяють таку пильну увагу західні ЗМІ, прийнятий відповідно до конвенції Організації Об’єднаних Націй "Про інформаційний захист неповнолітніх дітей" для того, щоб захистити «дітей з несформованою психікою від пропаганди наркоманії, пияцтва і нетрадиційних сексуальних відносин». За словами Мутка, російська влада хоче, щоб підростаюче покоління «саме зробило свій вибір, але пізніше, коли діти стануть дорослими людьми».

Related Post

За словами Віталія Мутка, жоден з учасників і гостей московського чемпіонату світу з легкої атлетики жодного разу не зіткнувся з утиском їхніх прав. Російська влада гарантуює, що всі права і свободи іноземних громадян і надалі будуть дотримані. «Ми хочемо відкривати країну для спорту, всі гості поточної першості були звільнені від сплати візового збору, а щодо зимових Ігор, туди  можна буде потрапити без візи, маючи тільки олімпійську акредитацію», – підкреслив міністр спорту Росії.

За матеріалами: РИА Новости, ИТАР-ТАСС

Leave a Comment