fbpx
Новини світу

Мутко: Закон про заборону пропаганди гомосексуалізму прийнятий відповідно до конвенції ООН

Виступаючи на підсумковій прес-конференції чемпіонату світу з легкої атлетики, що завершився сьогодні в московських «Лужниках», міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що права і свободи гостей та учасників Олімпійських ігор в Сочі не будуть ущемлені, а нещодавно прийнятий в РФ закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх жодним чином не ущемляє інтересів громадян, їх особисте життя.

"Жодним чином даний закон не ущемляє інтересів громадян, зокрема й іноземних – ні спортсменів, ні організаторів, ні вболівальників. От ви 10 днів знаходитеся в Москві, у вас є приклади, що у когось були проблеми, пов’язані з цим законом? У мене немає таких даних. Мені здається, ця проблема трошки надумана", – сказав Мутко. ​​

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Міністр спорту підкреслив, що закон, якому приділяють таку пильну увагу західні ЗМІ, прийнятий відповідно до конвенції Організації Об’єднаних Націй "Про інформаційний захист неповнолітніх дітей" для того, щоб захистити «дітей з несформованою психікою від пропаганди наркоманії, пияцтва і нетрадиційних сексуальних відносин». За словами Мутка, російська влада хоче, щоб підростаюче покоління «саме зробило свій вибір, але пізніше, коли діти стануть дорослими людьми».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами Віталія Мутка, жоден з учасників і гостей московського чемпіонату світу з легкої атлетики жодного разу не зіткнувся з утиском їхніх прав. Російська влада гарантуює, що всі права і свободи іноземних громадян і надалі будуть дотримані. «Ми хочемо відкривати країну для спорту, всі гості поточної першості були звільнені від сплати візового збору, а щодо зимових Ігор, туди  можна буде потрапити без візи, маючи тільки олімпійську акредитацію», – підкреслив міністр спорту Росії.

За матеріалами: РИА Новости, ИТАР-ТАСС

Читайте також: