«Металіст» сподівається, що УЄФА не виключить його з єврокубків

   Перший віце-президент ФК "Металіст" (Харків) Костянтин Пивоваров сподівається, що УЄФА не виключить клуб з єврокубків після рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни, який визнав договірним матч "Металіст" – "Карпати" 2008 року.  

 "Не можу коментувати, як відреагує УЄФА. Єдине, можна сподіватися, що наш клуб не виключать з єврокубків. Ми вже почали виступ, тому сподіваємося, що залишимося грати в будь-якому випадку. У понеділок ми офіційно повідомимо УЄФА про рішення, тому що у нас є процедура про те, що повинні їм повідомити, і після цього вони повинні будуть приймати рішення, що з цим робити і як реагувати", – сказав він в інтерв’ю програмі "Великий футбол" на телеканалі "Україна" у неділю ввечері.  

 К.Пивоваров зазначив, що рішення Лозаннського суду необхідно поважати і виконувати. "Ми трохи засмучені, що це рішення вийшло саме зараз, коли "Металіст" почав грати в Лізі чемпіонів. Апеляції бути не може. Справа розглянута. Це остання інстанція, і судді дійшли висновку, що матч був договірним. Ми вже нічого не можемо сказати, не можемо нікуди апелювати. Ми можемо подати апеляцію на процедурну частину, так як вважаємо, що процедурна частина була порушена, з точки зору того, які докази бралися до уваги, а які – ні. А щодо того, чи був матч договірним чи ні, – це вже вирішено", – підкреслив він.  

Related Post

 Як повідомлялося, 2 серпня Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) прийняв рішення позбавити ФК "Металіст" бронзових нагород сезону 2007/2008 років. Разом з тим, з "Металіста" і "Карпат" не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012, отже турнірна таблиця того чемпіонату залишається без змін.  

 ФК "Металіст" у листопаді 2010 року подав у Лозанський суд скаргу на рішення Апеляційного комітету Федерації футболу України, згідно з яким харківський клуб був позбавлений бронзових медалей чемпіонату України сезону 2007-2008 років та повинен був почати чемпіонат 2011-2012 з цифрою "-9" у графі набраних очок. Скаргу на рішення АК ФФУ подали і ФК "Карпати", який теж мали позбавити 9 очок на старті попереднього чемпіонату країни. АК ФФУ своїм рішенням 19 жовтня 2010 залишив у силі вердикт Контрольно-дисциплінарного комітету федерації, що датується серпнем 2010 року, який визнав договірним матч чемпіонату України з футболу "Металіст" (Харків) – "Карпати" (Львів), що відбувся 19 квітня 2008 року і завершився перемогою харків’ян з рахунком 4:0.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment