fbpx
Новини світу

Активісти FEMEN вимагають надати їм цілодобову охорону

Активісти руху FEMEN опублікували на своєму сайті заяву з вимогою до керівництва українського МВС надати їм цілодобову охорону. Свою вимогу члени організації мотивують тим, що напередодні, 17 серпня, троє активістів FEMEN в черговий раз зазнали побиття. На цей раз  йдеться про лідера феміністського руху Ганну Гуцол, активістку Олександру Шевченко і консультанта FEMEN Віктора Святського, на яких близько 21:00 напали в Одесі «співробітники українських спецслужб».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У заяві йдеться, що «без цілодобової охорони активістам загрожує смертельна небезпека, відповідальність за яку неминуче ляже на силові структури України».

Нагадаємо, раніше про побиття Гуцол і Святського повідомлялося в кінці липня. Тоді активісти FEMEN пов’язали інцидент з приуроченим до 1025-річчя Хрещення Русі візитом до України президента Росії Володимира Путіна і патріарха всієї Русі Кирила. Активісти феміністського руху розцінили напад на своїх членів як відплату за акції FEMEN проти російського уряду і Російської православної церкви.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Побиття ідеолога FEMEN (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: