fbpx
Суспільство

ЦРУ визнало факт існування секретної “Зони 51”

Керівництво ЦРУ вперше визнало і офіційно підтвердило факт існування секретного об’єкта в американському штаті Невада, який давно вже називають "Зоною 51".

Інформація про цей об’єкт стала доступною тільки після того, як ЦРУ розсекретило документи, пов’язані з історією створення американського розвідувального літака U-2. У той час, за розпорядженням тодішнього президента США Дуайта Ейзенхауера, ця ділянка в пустелі Невада стала випробувальним полігоном.

Читайте також:  Французький іноземний легіон очолює етнічний українець Кирило Ющенко (ВІДЕО)

"Зона 51" давно вже стала предметом суперечок і різних домислів, зокрема, місцеві жителі вже давно стверджують, що саме в цьому місці в пустелі Невада знаходиться космодром НЛО. Чуткам сприяла і створена навколо об’єкта секретність, все це приводило до того, що все пов’язане з «Зоною 51» обростало все новими і щоразу неймовірними "подробицями".

 "Зона 51" стала культовою – про неї знімали фільми, писали книги. База стала частиною сюжету деяких популярних комп’ютерних ігор. На велике розчарування любителів всяких таємниць, в розсекречених документах ЦРУ про НЛО нічого не говориться. Вся доповідь присвячена подробицям проектів зі створення розвідувальних літаків U-2 і A-12 в період 1954 -1974 років, наведені карти та фотографії місцевості.

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: