fbpx
Наука

Російські космонавти успішно завершили плановий вихід у відкритий космос

Російські космонавти з екіпажу тривалої експедиції МКС-36/37 – бортінженери Федір Юрчихін та Олександр Місуркін – у ніч на суботу успішно здійснили плановий вихід у відкритий космос, третій у цьому році.

"Федір Юрчихін та Олександр Місуркін закрили люки стикувального модуля "Пірс" о 2:04 мск. Вони пропрацювали в космосі 7 годин 05 хвилин і успішно впоралися з поставленими завданнями", – повідомили в підмосковному Центрі управління польотами (ЦУП). У ЦУП розповіли, що під час роботи у відкритому космосі космонавти виконали цілий ряд завдань. Так, зокрема, бортінженери почали прокладку кабелів для забезпечення стикування з багатофункціональним лабораторним модулем /МЛМ/, який доставлять на МКС в грудні.

Крім цього, космонавти встановили панель № 2 в рамках експерименту "Витривалість" і м’які поручні, за якими здійснюється пересування космонавтів під час виходу. "Позакорабельна космічна діяльність продовжилася на 27 хвилин довше, ніж було заплановано", – розповіли в підмосковному ЦУП.

Решта членів екіпажу МКС-36/37 – росіянин Павло Виноградов, астронавти НАСА Карен Найберг і Крістофер Кессіді, а також астронавт Європейського космічного агентства Лука Пармітано здійснювали страховку своїх колег з борту станції.

Російські космонавти успішно завершили плановий вихід у відкритий космос (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: