fbpx
Економіка

У ЗМІ з’явився список українських компаній, залучених в «торгову війну» з Росією

У засобах масової інформації з’явився список українських компаній, які нібито зіткнулися з проблемами при експорті продукції до Росії. Зокрема, продукція вітчизняних підприємств «Дніпровагонмаш», «Укркондпром», «Метінвест» проходить посилену перевірку на митниці. Товари Київського картонно-паперового комбінату (ККПК, Обухів Київської обл.) Та корпорації «Оболонь» (Київ) блокуються на російському кордоні. Митні декларації компанії Inkerman International прикордонники зовсім не приймають.

Виникли проблеми і у інших українських підприємств. Зокрема, «Мілкіленд» заявив, що митники вимагають у них пакет додаткових документів, раніше взагалі не потрібних для проходження контролю. Постачання до Росії перфорованих металевих виробів заводу ім. Фрунзе (Харків) затримуються через додаткоий контроль. Простоюють на кордоні і вагони з сіллю держпідприємства «Артемсіль». З митним контролем і проблемами на кордоні зіткнулися також працівники підприємства ArcelorMittal, Кривий Ріг.

Нагадаємо, днями Федерація роботодавців України заявила про наявність проблем з поставками вітчизняної продукції до Росії. Багато хто переконаний, що таким чином Росія оголосила негласну війну Україні за те, що та замість Митного воліла Європейський Союз і в листопаді збирається підписати з Європою угоду про асоціацію. Прем’єр-міністр України Микола Азаров закликав політиків і експертів не нагнітати ситуацію навколо російсько-українського торгово-економічного співробітництва і, тим більше, не називати виниклі проблеми війною.

За матеріалами: golos.ua

Читайте також: