fbpx
Новини світу

Басист Bloodhound Gang Евіл Джаред Хасселхофф попросив вибачення в українців за інцидент з держпрапором

  Бас-гітарист групи Bloodhound Gang Евіл Джаред Хасселхофф попросив вибачення в українського народу і уряду країни за інцидент з наругою над державним прапором України, після якого Служба безпеки України заборонила йому в’їзд в країну на 5 років.

"У більшості країн, в яких ми виступаємо, ми вішаємо на сцені прапори. Тобто це всього лише збіг обставин, що він опинився там, коли ми розігрували своє дійство. Я не розумію, чому українці ображаються на мене за кетчуп, який я розбризкував перед прапором. Однак якщо все-таки це їх образило, я вибачаюся перед українськими людьми, країною і урядом", – сказав Дж.Хасселхофф в інтерв’ю ранковому шоу "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", повідомляється на сайті каналу.

Він роз’яснив, що на концерті в Києві вийшов на сцену з штучним статевим органом. «Соліст як би "відірвав" мені його, а у мене в ремені був спеціальний пристрій з помпою, за допомогою якого я імітував розбризкування крові. Насправді це був кетчуп, розведений водою. Якщо ви уважно подивитеся відео, то зрозумієте, що воно заховано у мене за спиною. Коли я різко розвертався, можливо, кілька крапель кетчупу потрапило на прапор, який висів на задньому плані. Хоча я взагалі не впевнений, що туди щось долетіло», – зізнався музикант.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Між тим, ситуацію з прапором Росії, засунутим в штани під час виступу в Одесі, він коментувати не став.

Як повідомлялося, група Bloodhound Gang розпочала тур по СНД з України. Пізніше в Інтернеті з’явилося відео, на якому видно, як в ході концерту в Києві 30 липня артист поливав сечею сцену, при цьому прицілюючись на синьо-жовтий прапор України, який перебував на сцені. А в одеському клубі "Ібіца" 41-річний бас-гітарист групи Bloodhound Gang Евіл Джаред Хасселхофф використовував прапор Росії як туалетний папір. Спаплюжений стяг він кинув у натовп, де його підхопив один з фанатів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Печерське райуправління міліції Києва відкрило кримінальне провадження з кваліфікацією за ч.1 ст.338 (наруга над державними символами України) та ч.1 ст.296 (хуліганство), а Головне управління МВС в Одеській області внесло матеріали справи до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. У Росії теж розслідується кримінальна справа за фактом наруги над російським прапором одним з музикантів американської рок-групи Bloodhound Gang під час концерту в Україні.

СБУ заборонила в’їзд на 5 років в Україну Дж.Хасселхоффу за осквернення національних символів. Крім того, всім музикантам групи на 5 років закрили в’їзд до РФ.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: