fbpx
Політика

Уряд РФ почав реалізовувати план недопущення підписання Україною угоди з Євросоюзом і втягування її в МС – ЗМІ

  Російське керівництво приступило до здійснення стратегії недопущення підписання Україною угоди з ЄС і втягування її в Митний союз, пише в суботу тижневик "Дзеркало тижня. Україна "(ZN.UA).

У статті "Російський план, осмислений і нещадний" головред видання Юлія Мостова та оглядач відділу міжнародної політики Тетяна Силіна вказують на невипадковість непродовження на 2-е півріччя квот на безмитне ввезення українських труб, заборону на продукцію Roshen, проблеми на російській митниці останнім часом для продукції майже півсотні українських підприємств.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Автори з посиланням на власні джерела відзначають, що ще до недавнього часу "Росія не розглядала економічну війну як основний засіб протидії зближенню України з ЄС та укладення асоціації", оскільки "Кремль був упевнений, що знаходження Юлії Тимошенко у в’язниці – найнадійніша запорука того, що Угоди не буде".

Проте "на початку червня Москва отримала приголомшливу інформацію з Берліна: фрау Меркель вже не вважає тюремне ув’язнення Ю.Тимошенко непереборною перешкодою для асоціації з Україною і схиляється до підписання Угоди" .

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Тому терміново була розроблена стратегія недопущення підписання Україною угоди з ЄС і втягування її в МС.

За даними ZN.UA, президент РФ "Володимир Путін розглядав можливість ще однієї своєї зустрічі з Януковичем на цих вихідних". "Двом президентам 17-18 серпня компанію в Криму повинен був скласти казахстанський колега. Але Путіну потрібен був конкретний результат. Оскільки Київ білий прапор поки не вивісив, візит був скасований", – пише газета.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: