fbpx
Кінотеатри

Тиждень російського кіно пройде в Канаді

Під час Міжнародного кінофестивалю в Торонто, який пройде з 6 до 14 вересня, буде показано ретроспективу російських фільмів.

Програма Тижня російського кіно складена з картин вітчизняного кінематографа 2012 -2013 рр.., відзначених призами на інших кінофестивалях. Всього в Торонто покажуть дев’ять повнометражних і вісім короткометражних стрічок. Представляти свої роботи до Канади приїдуть режисери і виконавці головних ролей – Олександр Велединський, Роман Пригунов, Михайло Сегал, Ірина Апексимова, Антон Мегердічев, Микита Єфремов, Микола Лебедєв, Наталя Меркулова та Олексій Чупов.

За словами директора Департаменту кінематографії РФ В’ячеслава Тельнова, одним з головних завдань російських організаторів є просування вітчизняного кіно на міжнародному ринку. Тиждень російського кіно в Канаді – не єдиний з цілого ряду заходів, запланованих на цей рік. Подібні покази вже пройшли в рамках Одеського кінофестивалю. До кінця року Тижні російського кіно пройдуть у Нью-Йорку, Києві, Ізраїлі, Німеччині, Італії, Франції. «Нам є що показати, і ми віримо в успіх нашого кіно на міжнародному ринку», – заявив Тельнов.

За матеріалами: film.ru

Читайте також: