fbpx
Політика

У «УДАРі» наполягають на негайному звільненні Єгора Соболєва та Ігоря Луценка

  У партії "УДАР Віталія Кличка" розцінюють адміністративний арешт громадських активістів у Києві як прояв страху влади перед громадською позицією населення і наполягають на негайному звільненні Єгора Соболєва та Ігоря Луценка.

"Про свою позицію щодо нелегітимності Київради заявили громадські активісти та отримали арешт на 5 діб. За такою логікою, завтра можна пересаджати більшу частину громадян країни", – цитує прес-служба "УДАРу" заяву заступника лідера партії Віталія Ковальчука.

За його словами, влада готова на все, щоб провести 19 серпня сесію нелегітимної Київради: "затримувати активістів, перекладати відповідальність за невиконання столичного бюджету на опозицію, поширювати проти неї бруд і здійснювати провокації".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

В "УДАРі" також підкреслили, що затримання активістів є актом залякування та демонстрації сили владою з метою придушити будь-які прояви громадянської позиції людей.

"Тому Єгора Соболєва та Ігоря Луценка потрібно негайно звільнити. А в Києві мають відбутися вибори мера і депутатів Київради, які і будуть приймати всі легітимні рішення в столиці в інтересах територіальної громади", – йдеться в заяві партії.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як повідомлялося, активісти Є. Соболєв, І. Луценко (за деякими даними, також Олексій Герман) отримали 5 діб адмінарешту за "злісну непокору працівникам міліції". В ініціативі "Воля" називають справжньою причиною арешту проникнення цих активістів до сесійної зали Київради з метою "привернути увагу до нелегітимного засідання, запланованого на 19 серпня".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: