fbpx
Спорт

Російські хокеїсти посилять збірну України?

До переїздів з Росії в Україну представників біатлону любителі спорту, мабуть, вже встигли звикнути. Цілком можливо, що російські спортсмени будуть виступати і за українську хокейну збірну. Повідомляється, що найближчим часом може бути вирішено питання про натуралізацію двох представників донецького хокейного клубу «Донбас» – Юрія Сільницького та Владислава Шалімова.

Клопотання про надання громадянства України російським хокеїстам, як повідомляє офіційний сайт ХК «Донбас», вже були подані керівництву країни. Кандидатури Юрія Сільницького та Владислава Шалімова розглядаються як можливе посилення національної хокейної збірної України, яка в поточному сезоні зробить спробу повернутися в еліту світового хокею. Юрій Сильницький та Владислав Шалімов в минулому сезоні внесли свій вагомий внесок у завоювання «Донбасом-2» звання чемпіона України.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Відзначимо, що Юрій Сильницький та Владислав Шалімов не єдині російські хокеїсти, які можуть отримати українське громадянство і в майбутньому виступати за національну хокейну збірну України. Раніше повідомлялося, що нападаючий ХК «Донбас» Євген Бєлухін отримав відповідну пропозицію від Федерації хокею України. У ЗМІ наводилися слова Євгена Белухіна, що повідомив наступне: «Дійсно, я дав згоду на отримання українського громадянства. ХК «Донбас» надає мені в цьому повне сприяння. Я також знаю про бажання залучити мене до складу збірної України, але поки про це говорити рано, адже все зараз знаходиться в процесі оформлення».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: hcdonbass.com

Читайте також: