fbpx
Футбол

РФПЛ 5-й тур. Дебют Кононова, посилене «Динамо» і ослаблений «Анжи»

У суботу, 17 серпня, стартує 5-й тур РФПЛ. У цьому турі, як і в чотирьох попередніх, уболівальникам доведеться побачити відразу кілька цікавих подій.

По-перше, відбудеться тренерський дебют Олега Кононова на посаді наставника «Краснодара». У тренерській кар’єрі Олега Кононова трапився досить цікавий факт: у минулі вихідні він в ролі головного тренера виводив у 5-му турі української Прем’єр-ліги на черговий матч футбольний клуб «Севастополь». Нагадаємо, що українські підопічні Кононова зіграли внічию 2:2 з запорізьким «Металургом». А вже в ці вихідні Олег Кононов знову виведе команду на матч 5-го туру, але на цей раз цією командою буде «Краснодар», а Прем’єр-ліга буде вже не українська, а російська.

Відзначимо, що Олег Кононов, який змінив у «Краснодарі» Славолюба Мусліна, заявлений не як головний, а як старший тренер. Це, як вважає керівництво «Краснодара», дозволить уникнути виплати п’яти мільйонів рублів за залучення іноземного фахівця. Якщо власник «Краснодара» Сергій Галицький і далі не має наміру платити податок на іноземних головних тренерів, то «Краснодар» змушений буде заявити в майбутньому в якості головного тренера іншого фахівця з цього клубу. А ним може стати, наприклад, Нурбій Хакуна або Юрій Дроздов, які мають в Росії тренерську ліцензію.

Загалом, ситуація цікава, а дебют Олега Кононова на чолі «Краснодара» відбудеться в матчі проти московського «Динамо». Ряди столичного клубу поповнили екс-гравці «Анжи» – Ігор Денисов, Юрій Жирков та Олександр Кокорін, хоча останнього складно назвати новачком у «Динамо», оскільки він нещодавно покинув московський клуб і практично відразу ж у нього і повернувся.

А ось ослаблений  «Анжи» зіграє проти «Зеніта». Ще місяць тому цей матч можна було б назвати центральним у турі, але нинішня ситуація в махачкалінському клубі тепер не дозволяє відносити його до грандів РФПЛ і претендентів на високі місця.

У 5-му турі РФПЛ два матчі заслуговують окремої уваги. Представник Росії в Лізі чемпіонів ЦСКА прийме «Кубань», що грає в Лізі Європи. Крім того, один з одним зіграють «Спартак» і «Рубін», які так само, як і «Кубань», грають у Лізі Європи. Загалом, у п’ятому турі РФПЛ буде на що подивитися і за кого вболівати.

Пропонуємо нашим читачам повний список матчів, які відбудуться в рамках п’ятого туру російської Прем’єр-ліги:

17 серпня, субота:

"Урал" – "Амкар"

"Зеніт" – "Анжи"

"Терек" – "Локомотив".

18 серпня, неділя:

ЦСКА – "Кубань"

"Спартак" – "Рубін"

"Крилья Совєтов" – "Томь"

"Краснодар" – "Динамо".

19 серпня, понеділок:

"Ростов" – "Волга".

Читайте також: