ЗМІ: керівництво України знало про можливу економічну блокаду з боку Росії?

Сьогодні ряд українських видань, з посиланням на «Дзеркало тижня», повідомляє, що президент України ще в лютому був проінформований про можливу економічну блокаду з боку Російської Федерації.

ZN.UA повідомляє, що Віктора Януковича в лютому поінформували про можливі «санкції» з боку Росії, зокрема і про те, що країни-члени Митного союзу займаються розробкою нових вимог до якості продукції. Глава держави нібито був попереджений про необхідність підготовки до цього, а також попереджений про «можливу повномасштабну економічну блокаду». У виданні також відзначають, що згідно з інформацією, яку надали джерела, президент поділився цією інформацією з главою уряду, але той нібито порахував, що всі питання будуть вирішені.

Якщо вірити повідомленням про проблеми українських імпортерів з проходженням російської митниці, то виходить, що Україна виявилася не готова до дій російської сторони. Ще 14 серпня Федерація роботодавців України повідомила про включення Митною службою Росії в перелік "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів. Такі дії російської сторони призвели до фактичного блокування поставок українських товарів російським споживачам.

Related Post

Нагадаємо, раніше представники російської сторони заявили, що митниця Росії працює в штатному режимі, і ніякої критичної на ній ситуації немає .

За матеріалами: podrobnosti.ua

Leave a Comment