fbpx
Освіта

В Україні зростає попит на книгу

Державний комітет телебачення і радіомовлення України порахував, скільки в державі існує книжкових магазинів і кіосків. Згідно з отриманими даними від Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, станом на липень 2013 року в Україні функціонує 9 тисяч 704 об’єкти роздрібної торгівлі книжковою продукцією. З них 1 тис. 519 книжкових магазинів і 8 тис. 185 кіосків і прилавків, що торгують книгами.

У порівнянні з другим півріччям 2012 року, ситуація у сфері торгівлі книгами дещо покращилася: кількість книжкових точок збільшилося на 579 одиниць. В основному відкриваються книжкові кіоски та прилавки. Магазини тримати, як показує практика, менш вигідно. Їх кількість зменшилася в Автономній Республіці Крим (-22), Херсонській (-31), Донецькій, Львівській та Хмельницькій областях (-1). У той же час існують регіони, в яких кількість книжкових магазинів збільшується: Кіровоградська (+19), Волинська, Луганська та Миколаївська (+7), Житомирська та Рівненська (+5), Черкаська (+4), Київська (+3), Одеська (+1) області.

Найкраща загальна картина зі збільшенням кількості об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією в 2013 році спостерігається в Автономній Республіці Крим (+32), Миколаївській (+215), Херсонській (+214), Донецькій (+25), Тернопільській та Кіровоградській (+18), Хмельницькій (+12), Житомирській (+11), Харківській і Чернігівській (+7), Івано-Франківській та Черкаській (+4), Київській та Одеській (+3), Рівненській (+8), Дніпропетровській та Закарпатській ( +2) областях.

А ось в Запорізькій області та Севастополі ситуація, навпаки, погіршилася. Тут загальна кількість об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією зменшилося на 6 і 3 одиниці відповідно.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: