fbpx
Спорт

Віталій Мутко: Капелло належить «дати по голові» гравцям, і ми йому допоможемо в цій справі

Міністр спорту Росії Віталій Мутко висловив свою думку з приводу останньої гри національної футбольної збірної у відбірковому турнірі на чемпіонат світу-2014. Нагадаємо, що збірна Росії у Белфасті програла збірній Північної Ірландії з рахунком 0:1, при цьому підопічні Фабіо Капелло не показали тієї гри, яку чекали від російських футболістів як уболівальники, так і фахівці. Фабіо Капелло після матчу заявив, що «Господарі продемонстрували пристрасть і цілеспрямованість у кожному епізоді. В жодному з попередніх матчів північноірландці не грали так, як вони діяли сьогодні. Це стосується мобільності, швидкості. Вони виглядали краще, ніж ми».

Віталій Мутко був більш категоричний в оцінках дій футболістів збірної Росії під час матчу в Белфасті. ЗМІ, з посиланням на «ІТАР-ТАРС», наводять сьогодні слова міністра спорту Росії, який заявив наступне: «Думаю, що це була найгірша гра. І адже питання не в поразці, від якої ніхто не застрахований, а в тому, як воно сталося». Віталій Мутко звертає увагу, що у більшості футболістів не було «жодного бажання грати». «Я думаю, що у багатьох хлопців в голові сиділи думки про контракт, особисті умови. Не відчувалося, що у них є відповідальність за країну, що за них переживають мільйони людей», – підкреслив міністр спорту Росії.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Фабіо Капелло, як вважає Віталій Мутко, «належить «дати по голові» гравцям, і ми йому допоможемо в цій справі».

Нагадаємо, що у вересні збірну Росії чекають матчі проти національних збірних Люксембургу та Ізраїлю. Ситуація в турнірній таблиці групи F така: на першому місці збірна Португалії з 14-ма очками після семи зіграних матчів; на другому місці збірна Росії, в активі якої 12 очок після шести поєдинків; третє місце у збірної Ізраїлю, що набрала в шести поєдинках 11 очок. Як бачимо, майбутній матч Росія-Ізраїль може стати визначальним для цих команд у боротьбі за путівку до Бразилії.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: