fbpx
Політика

Ісламісти збираються влаштувати в Єгипті «День гніву»

Єгипетські ЗМІ повідомляють, що ісламісти намітили на п’ятницю проведення «Дня гніву» по всій території країни, і закликали своїх прихильників знову вийти на вулиці. Зіткнення прихильників колишнього президента Мурсі з силами правопорядку тривали всю сьогоднішню ніч – горіли десятки урядових і адміністративних будівель.

За даними міністерства охорони здоров’я, рахунок загиблих перевалив вже за 600 осіб. Незважаючи на введення режиму надзвичайного стану, ісламісти закликають людей вийти на вулицю. Днем раніше лідери "Братів-мусульман" заявляли, що вже не контролюють протести.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У той же час, єгипетське телебачення розповсюдило відеозапис, на якому видно, що мітингувальники бойовики дуже добре озброєні. На кадрах можна бачити, як вони стріляють з автоматів в правоохоронців і військових.

Тим часом, Рада Безпеки ООН зажадала від всіх протиборчих сил в Єгипті припинити насильство. «Думка членів ради полягає в тому, що насильство в Єгипті має бути припинено, і сторони повинні проявляти максимум стриманості», – сказала голова ради Маріа Крістіна Персеваль.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Влада Єгипту була обурена заявою, зробленою президентом США Бараком Обамою, що заохочує екстремістські угруповання до подальшої ескалації насильства. Він заявив, що рішуче засуджує введення режиму надзвичайного стану в Єгипті і вимагає його скасування. У відповідь на це в заяві адміністрації єгипетського уряду Адлі Мансура відзначається, що його країна, де відбуваються напади на християнські церкви і урядові будівлі, бореться з «терористичними актами».

Ісламісти збираються влаштувати в Єгипті «День гніву» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: