fbpx
Авто

Восени на світлофорах Росії з

Як повідомили в підрозділі ДІБДР по Москві, вже цієї осені в російській столиці з’являться світлофори з табло зворотного відліку часу для водіїв. Спочатку передбачається установка таких світлофорів на 122 перехрестях центру Москви і Зеленограда.

Табло, вбудоване в світлофор, буде повідомляти, скільки часу залишилося стояти на "червоному" і скільки буде горіти "зелений". Аналогічні табло, але для пішоходів, вже функціонують кілька років. На сьогоднішній день в Москві налічується більше 45 тисяч світлофорів.

На першому етапі табло відліку часу для водіїв буде встановлено на тисячі світлофорів, які регулюють рух у центральній частині Москви (на Садовому кільці), а також на дорогах Зеленограда. "Всі роботи планується закінчити до настання холодів.

Наступного року в столичному центрі організації дорожнього руху планують переобладнати світлофори вже у всьому місті", – заявили в департаменті транспорту Москви.

Заступник керівника столичного центру організації дорожнього руху Олександр Попов пояснив, що табло будуть вмонтовані в жовту секцію, і крім жовтого сигналу, будуть відображати і кількість секунд до закінчення дії активного сигналу.

За матеріалами: vesti.ru.

Читайте також: