fbpx
За кордоном Україна

Європейські туристи залишають Єгипет

 Після введення в Єгипті надзвичайного стану багато європейських держав закликали своїх громадян утриматися від поїздок у цю країну. Крім того, деякі держави навіть почали евакуювати своїх громадян. Серед них Норвегія.

Норвезькі туроператори вже скасували до жовтня всі тури в Єгипет, а протягом цього тижня з країни буде вивезено понад 200 норвезьких туристів. Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейд  заявив, що ситуація в Єгипті нестабільна і ось-ось почне розвиватися в ще небезпечнішому напрямку.

Читайте також:  Українця Ігоря Білякова вкусила змія, але він не розгубився: що було далі?

Евакуювати своїх туристів також планують і фінські туристичні компанії, які вже скасували всі тури в Єгипет на серпень і вересень. Протягом наступних кілька днів на батьківщину повинні будуть повернутися більше 230 туристів.

Нагадаємо, що Міністерства закордонних справ Росії і України також закликали своїх громадян утриматися від поїздок до Єгипту. Однак на відміну від росіян, які ще не поспішають повертатися на батьківщину, повернутися в Україну бажає 70% відпочиваючих в Єгипті українців. Всього ж там знаходиться близько 10 тисяч громадян України.

Читайте також:  В ГУР МО повідомили про створення нового підрозділу

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: