fbpx
Політика

«Формально правильно, а по суті знущання», – професор російської Вищої школи економіки про «торгову війну» між Росією і Україною

З приводу ситуації з проблемами поставок українських товарів до Росії цікаву думку висловив професор російської Вищої школи економіки Олексій Портанський, слова якого сьогодні наводять ЗМІ з посиланням на Forbes.ru.

На думку Олексія Портанського, аналоги торгового конфлікту, що виник між Росією і Україною, знайти складно. При цьому професор російської Вищої школи економіки згадав ситуацію з грузинськими товарами, заборона на ввезення яких була введена Росією в 2006 році. Нагадаємо, що тоді Російська Федерація заборонила ввозити на свою територію вина і мінеральну воду, які були вироблені в Грузії. Після чого така заборона з’явилася і що слугувало причиною, пам’ятають, мабуть, всі.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Олексій Портанський підкреслює, що в ситуації з Грузією, заборона стосувалася лише обмеженого кола товарів, і в ті часи Росія ще не була членом СОТ, а тому «не була пов’язана загальноприйнятими рамками міжнародних норм і правил».

Коментуючи заяви представників уряду РФ про свою непричетність до виниклих проблем з українськими товарами на російській митниці, Олексій Портанський процитував Володимира Ілліча Леніна: «Формально правильно, а по суті знущання».  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Професор російської Вищої школи економіки вважає, що в Москві розуміють, що без України Митний союз Росії, Казахстану і Білорусі буде слабким, а також неповноцінним.

За матеріалами: Фокус.ua

Читайте також: