fbpx
Спорт

ЧС-2013. Росія вийшла на перше місце в неофіційному медальному заліку

Російська збірна за підсумками першого тижня змагань на чемпіонаті світу з легкої атлетики, який проходить в ці дні в Москві, вийшла на перше місце в неофіційному медальному заліку. На сьогодні в скарбничці національної команди п’ять золотих, три срібні та дві бронзові медалі.

Переможницею в метанні молота серед жінок стала чемпіонка світу 2011 року, олімпійська чемпіонка 2012 року Тетяна Лисенко (Росія), показавши результат 78,8 метри – новий рекорд чемпіонатів світу, рекорд Росії та особистий рекорд цієї спортсменки. Друге місце в даній дисципліні дісталося Аніті Влодарчик (Польща), бронзову медаль виграла китаянка Чжан Веньсю (КНР).

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Ще одну золоту медаль збірній Росії приніс легкоатлет Олександр Меньков, що став кращим у стрибках у довжину з результатом 8,52 метри.

Також сьогодні відбулися півфінальні забіги на 200 метрів серед чоловіків. Переможцями стали дворазовий чемпіон світу на цій дистанції Усейн Болт (Ямайка), Кертіс Мітчелл (США) і Адам Джемілі (Великобританія). Лідери забігів на 800 метрів серед жінок – Алісія Джонсон-Монтано (США) і Юніс Джепкоеч Сум (Кенія). Росіянка Марія Савінова також пройшла у фінал змагань.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Рекорд Тетяни Лисенко (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: