fbpx
Економіка

Через проблеми з ввезенням українських товарів до Росії в Україні може відбутися падіння цін – думка експертів

Ще позавчора, 14 серпня, стало відомо про те, що з поставками української продукції до Росії виникли проблеми. На митницях з’явилися великі черги вагонів і автомобілів, якими українські товари доставляються в Російську Федерацію Безумовно, все це призводить до втрат українськими експортерами своїх доходів і поки що складно оцінити обсяги таких втрат.

Російський уряд говорить про те, що проблеми на митниці, які в ЗМІ вже встигли охрестити «торговою війною», не мають ніякого політичного підгрунтя, хоча деякі фахівці припустили, що те, що відбувається може бути пов’язано зі спробами змусити Україну вступити в Митний союз. Вчора повідомлялося про те, що з України на російський ринок експортери не можуть доставити овочі, фрукти, курятину, вино, пиво, а також кондитерські вироби та металургійну продукцію.

Що робити українським підприємствам? По-перше, чекати вирішення проблем з Росією, а, по-друге, шукати нові ринки збуту для своєї продукції. І поки ці процеси будуть йти, фахівці прогнозують падіння цін на деякі види продукції всередині України. Так, сьогодні ЗМІ з посиланням на видання «Вести», наводять слова голови Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, який вважає, що в Україні можуть подешевшати хліб і борошняні вироби, курятина, яловичина, шоколад, а також сири. За прогнозами фахівця, загальне падіння цін може скласти 10%.

Фахівці говорять про те, що найзначніше може подешевшати продукція кондитерського ринку, а також овочі, зокрема, теплична продукція.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: