fbpx
Політика

Канадська група сприяння демократії в Україні пропонує провести активну кампанію зі звільнення Тимошенко

 Канадська група сприяння демократії в Україні пропонує винести на обговорення Всесвітнього конгресу українців (СКУ) питання звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Конгрес проходитиме 20-22 серпня у Львові.

Відповідне звернення направлено президенту СКУ Євгену Чолію і керівним органам цієї організації.

"Для звільнення Юлії Тимошенко СКУ треба перейти від віртуальних звернень до конкретних дій із залученням всього світового українства", – йдеться у зверненні на ім’я керівництва СКУ.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Канадська група сприяння демократії рекомендує внести в резолюцію конгресу СКУ пропозицію про те, щоб в країнах, де живуть українці, вересень-жовтень-листопад стали місяцями активної підтримки Ю.Тимошенко.

Група також вважає за необхідне провести серію одночасних акцій зі звільнення Ю.Тимошенко під дипломатичними представництвами України.

Канадська група сприяння демократії вважає, що діаспора повинна письмово звернутися до керівників країн, де вони проживають, з вимогою сприяти звільненню Ю.Тимошенко. Відповідні листи українці діаспорних організацій також повинні відправити президенту України Віктору Януковичу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: