fbpx
Футбол

«Справа Металіста»: Верховний суд Швейцарії вирішив повторно призупинити рішення CAS

Чи буде грати в нинішній Лізі чемпіонів харківський «Металіст»? Як би це не здавалося дивним, але питання участі українського клубу в головному футбольному клубному турнірі Європи остаточно не вирішено й досі.

Сьогодні вранці Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) з питання віднесення матчу української футбольної першості сезону-2007/2008 «Карпати» – «Металіст» до розряду договірних. При цьому сам Спортивний арбітражний суд пізніше відхилив протест «Металіста» про повернення команди в Лігу чемпіонів.

Як стало відомо, Верховний суд Швейцарії повторно призупинив рішення CAS. При цьому було вирішено повністю переглянути справу про договірний характер матчу «Металіст» – «Карпати».

У ЗМІ наводяться слова першого віце-президента "Металіста" Костянтина Пивоварова, який заявив наступне: «Верховний суд Швейцарії безпрецедентно повторно підтвердив призупинення рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни. Цього разу, згідно з наказом суду, призупинення стосується і ФК "Металіст", і спортивного директора команди Євгена Краснікова. Таким чином, висновок CAS про причетність "Металіста" до договірного матчу буде переглянутий повністю, в тому числі – щодо ролі Краснікова. Рішення ВСШ прямо направлено в CAS».

Також повідомляється, що харківський «Металіст» повторно звертається в CAS і просить цю судову інстанцію припинити рішення УЄФА про дискваліфікацію «Металіста» в єврокубках у сезоні-2013/2014. 

Нагадаємо, що раніше Спортивний арбітражний суд в аналогічній ситуації прийняв рішення про допуск до Ліги чемпіонів турецького «Фенербахче». Погодьтеся, що дивним виглядає рішення Лозаннського суду про відмову задовольнити прохання «Металіста» при раніше прийнятому рішенні на користь «Фенербахче».

За матеріалами: metalist.ua

Читайте також: