fbpx
Новини світу

Росспоживнагляд обстежить всі українські заводи Roshen – Онищенко

  Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українська кондитерська продукція корпорації Roshen зможе повернутися на ринок РФ після інспекції заводів і проходження процедури допуску.

"Ми обстежимо всі українські заводи, їх чотири або п’ять. Після цього почнемо повернення на російський ринок", – сказав Онищенко журналістам у п’ятницю після переговорів у Москві з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком.

Г. Онищенко сказав, що повернення продукції Roshen відбуватиметься так само, як свого часу було з українським сиром. "Контроль за кожною партією і потім допуск на російський цивільний оборот", – повідомив керівник Росспоживнагляду.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Росспоживнагляд ввів заборону на постачання кондитерської продукції Roshen через порушення законодавства у сфері захисту прав споживачів.

"Зараз м’яч на стороні України", – сказав Онищенко.

Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості. Корпорація відкидає ці звинувачення.

Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen провели відповідні органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Киргизії та Молдови: порушень не виявлено.

Корпорація Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе київську, маріупольську (Донецька область), кременчуцьку (Полтавська область) і дві вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", племзавод "Літинський" (обидва – Вінницька область), а також липецьку фабрику "Рошен" (РФ) і кондитерську фабрику в Клайпеді (Литва).

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: