fbpx
Суспільство

Стіна пам’яті Віктору Цою з’явилася в Києві

  23 роки тому не стало засновника і лідера рок-групи «Кіно» Віктора Цоя: 15 серпня 1990 автор і виконавець пісень загинув в автомобільній аварії. О 12 годині 28 хвилин ДТП сталося на 35 кілометрі траси "Слока – Талсі" під Тукумсом в Латвії, в декількох десятках кілометрів від Риги. Згідно з найбільш правдоподібною офіційною версією, Віктор Цой заснув за кермом, після чого його "Москвич-2141" світло-сірого кольору вилетів на зустрічну смугу і зіткнувся з автобусом "Ікарус".

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

Сьогодні, 15 серпня 2013 року, в Києві відкрили стіну пам’яті. Задум її створення полягав у тому, щоб стіна пам’яті Віктора Цоя стала традиційним місцем паломництва шанувальників культового рок-музиканта, поета, актора, художника, засновника та лідера групи «Кіно». Ініціатором створення даної стіни пам’яті виступила співачка Даша Суворова.

Після урочистого відкриття стіни пам’яті Віктору Цою відбувся концерт, в якому взяли участь популярні українські музиканти: Даша Суворова, Джанго, O.Torvald, Riffmaster, Bahroma, Dіверсанти, Десь Там Сам, Велика Перерва.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

Під час спілкування з пресою Riffmaster сказав: «Минуло вже 23 роки з того трагічного моменту, як загинув великий музикант і лідер групи «Кіно», але, по- моєму, за цей час не з’явилося жодної пісні такого смислового змісту, яким наповнював їх Цой».

Артисти під час своїх виступів виконували як пісні Віктора Цоя, так і свої авторські пісні.

Читайте також: