fbpx
Кінотеатри

Стівен Спілберг хоче попрацювати з Чжаном Імоу

В інтерв’ю китайському виданню американський режисер Стівен Спілберг висловив бажання попрацювати над спільним проектом з кінематографістом з КНР Чжаном Імоу, якого він вважає своїм другом. За словами Спілберга, нова картина могла б стати міжнародним проектом, але дія її обов’язково має відбуватися саме в Китаї. Щодо сюжету, то американський режисер не став відкривати завісу таємниці, лише уточнивши, що його цікавлять відносно недавні події з історії КНР.

Раніше Стівен Спілберг вже працював у Китаї – 28 років тому він відзняв в Шанхаї частину сцен для свого фільму «Імперія Сонця». Кінематографіст з сумом згадав, що на узгодження зйомок з китайською владою пішло близько року. Картина висувалася на шість «Оскарів», але не отримала жодної статуетки.

Чжан Імоу є автором таких фільмів, як «Підніми червоний ліхтар», «Герой», «Будинок літаючих кинджалів» і «Прокляття золотої квітки». Спілбергу раніше пропонували попрацювати з Чжаном Імоу над постановкою церемоній відкриття і закриття пекінської Олімпіади в 2008 році. Однак американський режисер відмовився на знак протесту проти політики Китаю в Дарфурі.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: