fbpx
Спорт

Чемпіонат світу в Москві. Ольга Саладуха приносить Україні “бронзу”, а Богдан Бондаренко – «золото»

Сьогоднішній день на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Москві приніс Україні одразу дві нагороди. Бронзову медаль змогла виграти у потрійному стрибку Ольга Саладуха, а «золото» у стрибках у висоту виграв Богдан Бондаренко.

Але про все по порядку. Ольга Саладуха, яка виграла «бронзу» під час Олімпійських ігор у Лондоні, зуміла повторити це досягнення і на чемпіонаті світу, що проходить в столиці Росії. У секторі потрійного стрибка Ольга Саладуха завершила свій виступ з результатом 14,65 м. Чемпіонкою світу у цьому виді змагань стала представниця Колумбії Катерін Ібаргуен з результатом 14,85 м. Друге місце у росіянки Катерини Конєвої з результатом 14,81 м. Відзначимо, що кращий результат Ольги Саладухи у потрійному стрибку – 14.98 м.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Що ж до «золота» для України, то його зумів у впертій боротьбі виграти у стрибках у висоту Богдан Бондаренко. Український спортсмен не просто став переможцем – він виграв з рекордом чемпіонатів світу. Спочатку Богдан Бондаренко подолав висоту 2,29 м, потім 2,35 м, а дещо пізніше українському стрибунові підкорилися 2,41 м. Щоправда, цей результат був досягнутий з двох спроб.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Намагався Богдан Бондаренко подолати максимальне на сьогодні досягнення в цьому виді змагань – 2,46 м. Але, на жаль, ця висота Богдану Бондаренку не скорилася.

Друге місце у стрибках у висоту у представника Катару Муртаза Есса Баршіма, а замкнув трійку лідерів представник Канади Дерек Дроуін з результатом 2,38 м.

За матеріалами: sport.ua, Wikipedia.org

Читайте також: