fbpx
Політика

Богдан Данилишин: Незважаючи на втрати, Україні необхідно прийняти аналогічні заходи щодо російської продукції

Колишній міністр економіки України Богдан Данилишин висловив свою думку щодо проблем, які виникли з українськими товарами на кордоні з Росією. У ЗМІ наводяться слова Богдана Данилишина, написані ним у соціальній мережі Facebook.

Богдан Данилишин (і його думку поділяють багато політиків і економістів) вважає, що виниклі проблеми є ні чим іншим, як спробою підштовхнути Україну до вступу в Митний союз. «У міру наближення дати підписання Угоди про асоціацію та ЗВТ з Європейським союзом такі дії з боку Росії та інших країн будуть тільки посилюватися», – зазначає колишній міністр економіки України.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

На думку Богдана Данилишина, з боку українського уряду мають бути відповідні заходи реагування на події з українським імпортом. «Керівництво держави має виступити із заявою про намір негайно звернутися у відповідну судову інстанцію СОТ у зв’язку з грубим порушенням Росією норм міжнародного торгового права», – заявляє Богдан Данилишин. Крім того, на думку екс-міністра економіки, Україні необхідно «включити всі можливості економічної дипломатії для врегулювання ситуації».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Богдан Данилишин говорить і про те, що необхідно «прийняти аналогічні заходи щодо російської продукції, в жодному разі не можна показати свою слабкість, навіть незважаючи на значні економічні втрати».

Екс-міністр економіки впевнений, що сьогодні ніщо не заважає Росії «починати повноцінні переговори про формування ЗВТ з Європейським союзом так само, як це робить Україна».

За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також: