fbpx
Новини світу

Рух «Відсіч» закликає бойкотувати російські товари

На сторінці українського громадського рух «Відсіч» у Facebook розміщено повідомлення із закликом до жителів країни бойкотувати російські товари. Дана ініціатива пов’язана з рішенням митної служби РФ про включення до переліку «ризикових» всіх без винятку українських експортерів. Це, за словами членів «Відсічі», фактично заблокувало експорт українських товарів до Росії на невизначений термін.

«Правда це чи просто залякування, але м’ясні, сирні, шоколадні та інші торговельні війни Кремля з Україною просто дістали!», – заявили представники «Відсічі» і запропонували приєднатися до бойкоту «всіх небайдужих громадян України».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Тим, хто сумнівається в тому, що може відрізнити російські товари від товарів з інших країн, активісти пропонують ідентифікувати продукцію з РФ по перших трьох цифр штрих-коду – вони повинні бути в діапазоні від 460 до 469.

В уряді Росії запевняють, що жодних рішень з приводу обмежень поставок товарів з України на рівні Кабінету міністрів не приймалося. Якщо митники і вживають якісь кроки в даному напрямку, то виключно за своєю ініціативою.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Колапс на російсько-українській митниці (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: