fbpx
Новини світу

Рогозін запропонував відкрити в Придністров’ї суворовське училище

Російський віце-прем’єр, спецпредставник президента РФ по Придністров’ю Дмитро Рогозін запропонував відкрити в регіоні суворовське училище. Виступаючи на засіданні оргкомітету з підготовки до святкування 70-річчя створення суворовських військових і нахімовських військово-морських училищ, Рогозін закликав присутніх детально обговорити таку можливість.

На думку віце-прем’єра, Придністров’я потребує подібного навчального закладу, так як в регіоні гостро стоїть питання патріотичного виховання. «Придністров’я – це регіон Суворова, його слави, його пам’яті. Ми зараз багато робимо для того, щоб підтримати наших співвітчизників, а у нас там 170 тисяч громадян РФ», – нагадав Дмитро Рогозін. Він підкреслив, що Придністров’я так чи інакше пов’язане з Росією, і багато жителів вважають себе «нерозривною частиною російської культури».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Перші суворовські училища з’явилися в Радянському Союзі в 1943 році. Головне завдання цих освітніх установ – підготовка кваліфікованих кадрів для армії і флоту. Зараз на території Росії діють вісім СВУ, одне знаходиться на території Білорусі.

Суворовське училище (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: