fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Ісламісти в Єгипті перейшли до штурму

Після того як стало відомо про продовження ще на місяць арешту Мухаммеда Мурсі, сотні його прихильників у всій країні кинулися на штурм урядових будівель і установ. Цим атакам передувала ніч запеклих зіткнень, в ході яких у всій країні загинули більше 500 людей, сотні з яких – поліцейські.

Арабський супутниковий телеканал Al-Arabiya повідомив, що в Гізі «Брати-мусульмани» підпалюють адміністративні будинки, і багато з них вже палають. Бунтівники перекрили Каїрську кільцеву дорогу і цим викликали колапс в русі автотранспорту.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Напередодні країну покинув віце-президент Мохаммед аль-Барадеї, якого в Єгипті завжди вважали креатурою Вашингтона. Інші члени Кабінету міністрів продовжують працювати спільно з військовим керівництвом.

Як вважають спостерігачі, попри те, що «Брати-мусульмани» мають достатньо своїх прихильників, все ж військові в Єгипті завжди користувалися великою підтримкою населення і були символом стабільності країни. У той же час дії військових щодо наведення в країні порядку викликали невдоволення і в Брюсселі, і у Вашингтоні.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Президент Франції Франсуа Олланд у четвер викликав на килим єгипетського посла і зажадав скасування режиму надзвичайного стану. Проте в Єгипті поки схильні не звертати уваги на дипломатію. Керівництво ЗС заявило, що буде максимально широко використовувати допустимі законом методи і обіцяє, що порядок у країні наведуть.

Ісламісти в Єгипті перейшли до штурму (відео):

 

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: