fbpx
Новини світу

Продукція Roshen зможе повернутися на російський ринок після вироблення якогось механізму – Онищенко

  Глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що на переговорах з українською делегацією в Москві в п’ятницю може бути вироблений механізм повернення на ринок РФ кондитерської продукції компанії "Рошен" (Україна).

"Напевно. Ми зустрічаємося для того, щоб виробити якийсь механізм. Вони (українська сторона), мабуть, таку мету ставлять", – сказав Г. Онищенко "Інтерфаксу" в четвер.

"Швидше за все, вони приїжджають з цією метою", – заявив глава Росспоживнагляду.

Переговори на тему повернення на ринок РФ кондитерської продукції української компанії "Рошен" відбудуться в Москві в п’ятницю, 16 серпня.

"Претензії наші залишаються колишніми. Наші претензії полягають в наступному – це законодавство про захист прав споживачів, тобто відповідність якості. Не треба організовувати проти Росії опір, не треба пересмикувати факти, а треба сідати і домовлятися", – заявив Г. Онищенко напередодні.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Раніше Г. Онищенко сказав "Інтерфаксу", що до Москви прилетять міністри економіки та сільського господарства України. На питання про перспективи повернення кондитерської продукції української компанії "Рошен" Г. Онищенко відповів: "Якщо будуть дотримуватися всі вимоги, якщо буде вибудувана система, то не виключається, звичайно, повернення".

"Але треба багато попрацювати. Треба, щоб якість продукції була стабільною і гарантованою", – зазначив глава Росспоживнагляду.

29 липня санітарна служба ввела заборону на постачання до Росії продукції компанії "Рошен" – одного з найбільших виробників кондитерських виробів на Україні. "На жаль, наші підозри справдилися, про що ми щиро шкодуємо. Виявлені порушення дають нам підстави ставити питання про введення заборони на ввезення всієї продукції даної фірми", – сказав тоді Онищенко.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Дано вказівки митним органам про заборону ввезення на територію нашої країни кондитерських виробів компанії "Рошен", – повідомив він.

За словами Г. Онищенка, Росспоживнагляд відібрав для експертизи з торгових мереж Москви кондитерську продукцію, вироблену на чотирьох фабриках компанії "Рошен" – київській, вінницькій, маріупольській і кременчуцькій. Г.Онищенко заявив: його відомство дійшло висновку, що продукція "не відповідає заявленим параметрам".

"Порушено вимоги до якості і безпеки. Є підстави говорити про системні порушення чинного в нашій країні законодавства про захист прав споживачів", – повідомив він.

Це не перша претензія Росспоживнагляду до продукції, що поставляється з України. Зокрема, раніше Росспоживнагляд вводив заборону на постачання українського сиру. Після низки узгоджень поставки сиру поновилися.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: