fbpx
Новини світу

В Естонії буде потрібний спеціальний дозвіл, щоб поміняти прізвище на Іванов, Петров чи Сидоров

Цікаве рішення прийняли в Естонії. У цій державі, щоб змінити прізвище, необхідно отримати від компетентних органів спеціальний дозвіл. Щоправда, це торкається лише тих випадків, якщо бажане прізвище є одним з найбільш поширених у країні, наприклад, Іванов, Петров чи Сидоров.

Влада вважає, що застосування таких заходів буде сприятливо впливати на ситуацію із збільшенням кількості дуже поширених прізвищ, зареєстрованих в державі. Відзначається, що в список поширених включені ті прізвища, які в прибалтійській країні носять п’ятсот і більше осіб.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

ЗМІ, з посиланням на портал телерадіомовлення Естонії ERR, повідомляють про те, що міністром у справах регіонів Естонії нещодавно був оновлений список найпоширеніших прізвищ. Щорічно в Естонії дозвіл на зміну прізвища або імені отримують близько тисячі осіб, а поміняти своє прізвище на інше в цій державі можна один раз. Винятком з правила є зміна прізвищ при укладенні шлюбу.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Що ж до змін в списку найбільш поширених в Естонії прізвищ, то повідомляється, що з нього було вилучене прізвище Ковальов, зате включене прізвище Війра.

У ЗМІ пишуть про те, що найпоширенішим в Естонії прізвищем є Іванов. Близько 7 тисяч жителів держави носять саме таке прізвище. А прізвище Смирнов носять більше 3 тисяч осіб. Приблизно стільки ж жителів Естонії носять прізвище Васильєв.

За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також: