fbpx
Політика

Батько Сноудена поспілкувався з сином

Лон Сноуден, батько колишнього співробітника американських спецслужб, розповів журналістам через своїх адвокатів, що вперше за весь час, як Едвард покинув США, вступив в прямий контакт зі своїм сином.

За словами Лона Сноудена, вони обмінялися закодованими повідомленнями за допомогою захищеного чату в Інтернеті. Раніше їх спілкування проходило тільки через російського адвоката Анатолія Кучерену.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Це рішення було прийнято Лоном Сноуденом самостійно і всупереч юридичним рекомендаціям його адвокатів", – заявили адвокати, додавши, що заперечення американських юристів засновані на відсутності 100-відсоткової гарантії, що при подібному контакті Сноуден-старший буде спілкуватися зі своїм сином, а не з кимось іншим.

Крім того, існує певна ймовірність того, що їх листування буде перехоплене американськими спецслужбами і розшифроване. "У даному випадку на кону стоїть безпека Едварда", – підкреслив адвокат і ще раз підкреслив, що, на його думку, всі контакти Лона Сноудена з сином повинні здійснюватися виключно через Анатолія Кучерену.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: